Στη θέση της παρέμεινε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ωστόσο το σχήμα εμπλουτίστηκε με δύο νέα πρόσωπα, μετά τη μετακίνηση της Σοφίας Ζαχαράκη (από υφυπουργός Παιδείας σε υφυπουργός Τουρισμού).

Πρόκειται για τον Άγγελο Συρίγο, ο οποίος ορίστηκε υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη Ζέττα Μακρή,  στη θέση της υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Ποιος είναι ο Άγγελος Συρίγος

Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Από το 2002 διδάσκει Διεθνές Δίκαιο και εξωτερική πολιτική με ειδίκευση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002), ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015).

Ποια είναι η Ζέττα Μακρή

Η Ζέττα Μακρή, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και εκλέχθηκε ως μέλος του Κοινοβουλίου στην εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας το 2000 και το 2004. Επίσης, από τον Απρίλιο του 2013 κατέχει την κοινοβουλευτική έδρα της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε από τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, Αναπληρώτρια Γραμματέας Αγροτικού Τομέα της ΝΔ. Aπό τον Ιανουάριο του 2011 έως τις εκλογές του 2012 ήταν Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.