Έντονη είναι η ανησυχία στον εμπορικό κόσμο για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιανουαρίου και δε φαίνεται να υπάρξει κάποια αλλαγή παρά το καθεστώς του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μετάθεση των εκπτώσεων από τις 11 Ιανουαρίου που ξεκινούν κανονικά.

Ωστόσο αν παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά, υπάρχει ενδεχόμενο να διαρκέσουν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου που ολοκληρώνεται κανονικά η περίοδος εκπτώσεων.

Ωστόσο από χθες, Κυριακή, η μέθοδος click away έχει τελειώσει για τα καταστήματα και η κυβέρνηση εστιάζει σε μία νέα φόρμουλα για την λειτουργία τους, αυτή του click in shop.

Το click in shop, είναι η δυνατότητα που θα δίνεται στους καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα τα οποία θέλουν να αγοράσουν. Είναι μία προσπάθεια που θα γίνει προκειμένου να διευκολυνθούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊόντα, αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου και στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η νέα φόρμουλα εντός της περιόδου των εκπτώσεων, ώστε να υπάρξει κίνηση στα καταστήματα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δε δείχνει πιθανό το σενάριο να λειτουργήσει το μέτρο αυτό πριν τις 15 Ιανουαρίου, καθώς τουλάχιστον ως τις 11 του μηνός, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown.