Ακούγονται πολλά τις τελευταίες ημέρες γύρω απο την πρόθεση του πρωθυπουργού να κάνει ανασχηματισμό, αν και όλα τα κυβερνητικά στελέχη τηρούν σιγή ιχθύος.Σήμερα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  με δήλωση του,  ήρθε να βάλει φωτιές σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ.
Ο κ. Πέτσας είπε μεταξύ άλλων: «Ανασχηματισμό κάνει ο Πρωθυπουργός όταν εκείνος κρίνει σκόπιμο. Επομένως, ας αφήσουμε τον Πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί. Από εκεί και πέρα νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα. Δεν είναι κανενός δουλειά να σχολιάσει τι έχει ο Πρωθυπουργός στο μυαλό του και πολύ περισσότερο δεν είναι δικιά μου. Ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του και όταν θα υπάρξει θέμα ανακοινώσεων αυτές θα γίνουν. Αλλά, είπαμε νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα.»
Διευκρίνισε, πάντως, ότι στους ανασχηματισμούς κάποιοι θα πάνε σπίτια τους, κάποιοι θα αναβαθμιστούν και κάποιοι θα μείνουν σταθεροί.
Έτσι, πολλοί εκτιμούν ότι οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού ο οποίος όπως υποστηρίζουν προτίθεται να προβεί σε γενναίες κινήσεις και όχι σε απλό ανακάτεμα για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Όπως συζητείται στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στις περισσότερες αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει, έχοντας διαμορφώσει πολύ καθαρή εικόνα τόσο γι’ αυτούς που θα μετακινήσει όσο και για τους αντικαταστάτες τους.