Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι και με τη βούλα πλέον παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο 22χρονος Μολδαβός ποδοσφαιριστής θεωρείται ένα από τα καλά ταλέντα του πορτογαλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και έχει ξεχωρίσει με τη φανέλα της Πάσος Φερέιρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι τον ήθελε και η Πόρτο πίσω.

Έχοντας καταγράψει 12 συμμετοχές στην τρέχουσα σεζόν με την Πάκος Φερέιρα (οι 10 στο πρωτάθλημα) με απολογισμό δύο γκολ και μία ασίστ, ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Ποιος ακριβώς είναι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ

Γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1998, στο Λαλοβένι της Μολδαβίας και σε ηλικία τεσσάρων ετών η οικογένειά του μετανάστευσε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ρίο Μάιορ, στην περιφέρεια του Σανταρέμ. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε να παίζει στην τοπική όμάδα, ενώ τον επόμενο χρόνο, εντοπίστηκε από σκάουτερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και συνέχισε εκεί τη νεανική του καριέρα. Η παραμονή του Ρέαμπτσιουκ εκεί ήταν βραχύβια. Το 2011 επέστρεψε στη Ρίο Μάιορ, καθότι το ταξίδι στη Λισαβόνα και πάλι πίσω ήταν ιδιαίτερα κουραστικό και αποτρεπτικό για της εκπαίδευσή του.

Μετά την κατάκτηση ενός τοπικού πρωταθλήματος με τη Ρίο, μετακινήθηκε στις ακαδημίες της ΚΦ Ος Μπελενένσες. Εκεί παρέμεινε για έναν χρόνο. Το 2016, μετακινήθηκε στις ακαδημίες της Πόρτο. Ενώ το 2017, υπέγραψε εκεί το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, σε ηλικία 18 ετών.

ΦΚ Πόρτο

Ως επαγγελματίας ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το ντεμπούτο του στην Σεγούντα Λίγα με την ομάδα της Πόρτο Β, στις 26 Νοεμβρίου του 2017, κόντρα στην Ασοσιασάο Ακαντέμικα ντε Κοΐμπρα. Στον αγώνα, μάλιστα, είχε ξεκινήσει και βασικός, όμως έγινε αλλαγή στο 67, τελικά το ματς χάθηκε για την ομάδα του με σκορ 2-1. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, πέτυχε και το πρώτο του γκολ, κόντρα στην Λεϊσόες ΣΚ, το οποίο έτυχε να είναι και το νικητήριο. Τη χρονιά εκείνη τελικά πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ, ενώ γενικά στην Πόρτο Β, έπαιξε σε 47 αγώνες, στην οποία παρέμεινε έως και το 2019.

ΦΚ Πάσος ντε Φερέιρα

Στις 13 Ιουλίου του 2019, ο Ρέαμπτσιουκ, υπέγραψε το δεύτερο επαγλματικό συμβόλαιο της καριέρας του με την Πάσος ντε Φερέιρα, διάρκειας τεσσάρων ετώνΣτις 24 Αυγούστου του 2019, έκανε και το ντεμπούτο στην πρώτη πορτογαλική κατηγορία (Πριμέιρα Λίγα) κόντρα στην Μποαβίστα. Στις 18 Οκτωβρίου του 2020, πέτυχε και το πρώτο του γκολ στην Πριμέιρα Λίγκα, κόντρα στην ΚΝ Σάντα Κλάρα.

Ο Ρέαμπτσιουκ στην Ελλάδα

Ο Μολδαβός αριστερός μπακ ήρθε τα ξημερώματα στην Ελλάδα, πέρασε από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και  ανακοινώθηκε και επίσημα από τους Ερυθρόλευκους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Μετά την ολοκλήρωση του τυπικού κομματιού της μεταγραφής του στους πρωταθλητές, ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ πήγε στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και γνώρισε από κοντά τον Μαρτίνς, αλλά και τους νέους του συμπαίκτες, χωρίς όμως να προπονηθεί, αφού νωρίτερα είχε περάσει από εργομετρικά.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή ποδοσφαιριστή Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας 4,5 χρόνων.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 16/1/1998 στο Ιαλοβένι της Μολδαβίας και αγωνίζεται ως αριστερό μπακ. Έχει 24 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη δεύτερη ομάδα της Πόρτο το 2017 όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν. Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε με την Πάσος Φερέιρα, τελευταίο του σταθμό πριν από τον Ολυμπιακό.