«Αντίο» είπαν και οι Νεοϋρκέζοι με μια διαφορετική υποδοχή της νέας χρονιάς από αυτήν που είχανε συνηθίσει. Η χρονιά της πανδημίας του κορωνοϊού έκλεισε με τη διάσημη πτώση της μπάλας σε μια ερημική Times Square στη Νέα Υόρκη, με εκατομμύρια κόσμου, φέτος, να παρακολουθούν από το σπίτι.

Η Times Square βρίσκεται σχεδόν πάντα στο επίκεντρο των εορτασμών την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να σπεύδουν στο σημείο για να παρακολουθήσουν την πτώση της μπάλας τα μεσάνυχτα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο πάτησε το κουμπί για την έναρξη των εορτασμών, με την σύζυγό του, να στέκεται στο πλάι του. Στην συνέχεια, το ζευγάρι χόρεψε πάνω στην σκηνή. Ο δήμαρχος έγραψε αργότερα ότι «ως πόλη, ως κοινότητα, έχουμε περάσει τόσα πολλά φέτος. Δείξαμε την αποφασιστικότητά μας και αποδείξαμε ότι η Νέα Υόρκη θα επιστρέψει ισχυρότερη από ποτέ» έγραψε στην λεζάντα μιας εικόνας που τον δείχνει να χορεύει με την γυναίκα του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mayor Bill de Blasio (@nycmayor)

Φέτος, πάντως, η παράδοση τροποποιήθηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, με το κοινό να απαγορεύεται να προσέλθει στο σημείο για πρώτη φορά από την έναρξη της πτώσης της μπάλας το 1907.

Υπήρξαν όμως και κάποιοι που αψήφησαν τις εντολές και συγκεντρώθηκαν γύρω από την περίμετρο της αστυνομίας. Πολλοί δήλωσαν ότι ήθελαν «να τερματίσουν μια δύσκολη χρονιά με τους δικούς τους όρους».

Ο κόσμος που φόρεσε τα «λαμπερά» του ξέσπασε σε χειροκρότημα πάνω στην αλλαγή της χρονιάς αλλά σύντομα η αστυνομία διέλυσε τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Broadway.

Ο δήμαρχος όμως είχε φροντίσει να ανταμείψει τους παρευρισκόμενους αλλά και τους Νεοϋορκέζους που παρακολουθούσαν την φαντασμαγορική αλλαγή του χρόνου από τις τηλεοράσεις των σπιτιών τους, με ένα εντυπωσιακό μουσικό υπερθέαμα, με την διάσημη τραγουδίστρια της ντίσκο Γκλόρια Γκέινορ, 77 ετών, τραγούδησε το γνωστό τραγούδι της «I will survive».

Στα τελευταία λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, η απαστράπτουσα Τζένιφερ Λόπεζ έκανε την εμφάνισή της στην σκηνή, τραγουδώντας το κλασικό «Dream On» των Aerosmith κάτω από μια έκρηξη από κομφετί. Μάλιστα, συγκινημένη η διάσημη τραγουδίστρια δάκρυσε, αποχαιρετώντας το 2020. «Το 2020 έχει σχεδόν τελειώσει. Τα καταφέραμε! Τα καταφέραμε» είπε. «Πρέπει να σκεφτούμε την αρχή αυτής της χρονιάς που έδωσα μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις της ζωής μου» τόνισε αναφερόμενη στο σόου που έδωσε με την Σακίρα στο Super Bowl. «Χιλιάδες άνθρωποι. Αλλά απόψε κάνουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αν φέτος μας δίδαξε κάτι, αυτό ήταν να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε, να αγαπάμε κάθε στιγμή. Χάσαμε πάρα πολλούς. Πάρα πολλούς» είπε δακρύζοντας.

Η Τζένιφερ Λόπεζ στη σκηνή μπροστά στην Times Square δήλωσε «Γι’ αυτό απόψε θα ζήσουμε, θα αγαπήσουμε και θα χορέψουμε ξανά. Και θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Πριν από 20 χρόνια τραγούδησα αυτό το τραγούδι και απόψε το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ» είπε ερμηνεύοντας την μεγάλη επιτυχία της «Waiting for Tonight».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι Μάιλι Σάιρους, Megan Thee Stallion αλλά και ο Machine Gun Kelly.