Το 2020 ήταν ομολογουμένως μια πολύ διαφορετική χρονιά από κάθε άλλη. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που θέλησαν να φύγει όπως όπως και να έρθει το 2021, με την ελπίδα ότι θα ζήσουμε καλύτερες στιγμές και πιο «ελεύθερες». Το 2020, λοιπόν, έφυγε και ήδη διανύουμε τις πρώτες ώρες του 2021 και η αλλαγή του χρόνου ήταν κι αυτή διαφορετική από κάθε άλλη.

Πυροτεχνήματα και χρώματα στους ουρανούς αλλά…άδειοι δρόμοι και έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. παντού.

Από τις 22:00 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ισχύει κανονικά άλλωστε. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε θέσει σε ισχύ ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιελάμβανε σαρωτικούς ελέγχους με μπλόκα σε διόδια και εισόδους – εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων, ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να γιορτάσουν με διαφορετικό τρόπο, με SMS για τις μετακινήσεις και μόλις 9 άτομα από δύο οικογένειες στο ρεβεγιόν.

Στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, η υποδοχή του 2021 ήταν φαντασμαγορική και παρά τους άδειους δρόμους, τα βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σόου με video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα και σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες και χωρίς την παρουσία κοινού.