Το NBA σκοπεύει να ενισχύσει την ανίχνευση επαφών των παικτών και ορισμένων μελών του προσωπικού των ομάδων, καθώς το πρωτάθλημα συνεχίζει να βρίσκεται στη… σκιά του κορονοϊού.

Το ESPN ανέφερε ότι το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου αναμένεται να απαιτήσει από παίκτες να φορούν ειδικές συσκευές με αισθητήρες επαφής Kinexon SafeZone, ενώ συμμετέχουν σε όλες τις ομαδικές δραστηριότητες, εκτός από τα παιχνίδια, από τις 7 Ιανουαρίου.

Η χρήση των αισθητήρων θα βοηθούσε να διευκρινιστεί ποια μέλη της ομάδας πρέπει να μπουν άμεσα σε καραντίνα σε περίπτωση που κάποιος από την ομάδα βρεθεί θετικός σε COVID-19. Η συσκευή ενεργοποιείται όταν ο φορέας έρχεται σε απόσταση έξι μέτρων από άλλο χρήστη, αλλά δεν παρακολουθεί τη θέση οποιουδήποτε μέσω GPS.

Η χρήση των αισθητήρων θα εφαρμόζεται σε ταξίδια με λεωφορεία και αεροπλάνα, καθώς και σε προπονήσεις. Ωστόσο, δεν θα ζητηθεί στους παίκτες να τους φορούν κατά τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο, όπου θα καταλύει η αποστολή.

Το ESPN, επικαλούμενο ένα σημείωμα από τη λίγκα, δήλωσε ότι οι αισθητήρες θα καταγράφουν “την απόσταση και τη διάρκεια των προσωπικών αλληλεπιδράσεων”.

Το NBA, η Ένωση Παικτών και οι ιατρικοί αξιωματούχοι συνεργάζονται για το πρότζεκτ. Το NFL είχε χρησιμοποιήσει τους αισθητήρες τη φετινή σεζόν.