Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν η θριαμβεύτρια του ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων καθώς επικράτησε με 1-0 στο «Σαν Μαμές» της Αθλέτικ Μπιλμπάο χάρη στο γρήγορο γκολ του Πορτού.

Πολύ δυνατό παιχνίδι με σκληρά μαρκαρίσματα, εννιά κίτρινες κάρτες και συνολικά 40 φάουλ σε έναν αγώνα που θύμισε σε όλους γιατί οι δύο ομάδες δεν αντέχουν… η μία την άλλη…

Μόλις στο 5’ κατάφερε να προηγηθεί η Ρεάλ Σοσιεδάδ μετά από έξοχη ομαδική ενέργεια την οποία τελείωσε ιδανικά ο Πορτού, μετά από πάσα «πάρε-βάλε» του Ογιαρθάμπαλ, γράφοντας το 0-1.

Η Σοσιεδάδ ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε ακόμη δύο φορές με τον Ισάκ, πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες έδωσαν πολλές φάσεις, αλλά και αρκετό ξύλο με συνολικά εννιά κίτρινες κάρτες! Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, καθώς ο Ισάκ χτύπησε το δοκάρι με σουτ «βολίδα«, ενώ στην επόμενη φάση ήταν η σειρά του Ογιαρθάμπαλ να φτάσει πολύ κοντά στο 2-0.

Με τη νίκη της η Σοσιεδάδ ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, έχοντας ωστόσο τρεις αγώνες παραπάνω από την τέταρτη Σεβίλλη των 26 βαθμών.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Κάπα, Νιούνιεθ, Μαρτίνεθ, Γιούρι, Βέσγα, Βενθεδόρ (56’Μορσίγιο), Γουίλιαμς (56’Λόπεθ-73’Ραούλ Γκαρθία), Μουνιαΐν, Μπερενγκέρ (56’Σανσέτ), Βιγιαλίμπρε (85’Κόδρο).

ΡΕΑΛ Σ.: Ρεμίρο, Γκορασάμπελ (68′ Σανιάν), Λε Νορμάντ, Θουμπέλδια, Μονρεάλ, Γκουρίδι, Γκεβάρα (46’Θουμπιμένδι), Μερίνο, Ισάκ (85’Γουίλιαν Χοσέ), Πορτού (74’Μπερενετσέα), Ογιαρθάμπαλ (68’Μερκελάνθ).