Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: υγεία, ασφάλεια και πληρότητα χαράς οι ευχές για το 2021

Πίστη κι ελπίδα για καλύτερες ημέρες ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος

Με την ελπίδα πως η πανδημία θα τελειώσει σύντομα αλλά και με αισιοδοξία επιστροφής στην καθημερινότητα και στην κανονικότητά μας εκφράζει στην ποιμαντορική του εγκύκλιο για το νέο έτος ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Όπως επεσήμανε «εισερχόμαστε στο νέο έτος της χρηστότητος του Κυρίου ύστερα από μια δύσκολη χρονιά, η οποία άφησε βαθιά ίχνη πόνου και απώλειας στις καρδιές μας. Το προηγούμενο έτος μας προετοίμασε για το 2021 διδάσκοντάς μας την προσωρινότητα των αγαπημένων μας ανθρώπων και το χρέος μας να μεριμνούμε για τον πόνο των συνανθρώπων μας περισσότερο παρά για τον εαυτό μας, καθώς το φως του Χριστού μπορεί να λάμψει στις καρδιές μας παρά τα εμπόδια στη θεία λατρεία που έφερε η πανδημία».

Και συνέχισε λέγοντας «υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με πίστη και με ελπίδα για καλύτερες ημέρες με την ίδια βεβαιότητα ότι κάθε ημέρα που περνά είναι δώρο Θεού, ακόμη ένα σταυροδρόμι στην πορεία μας, μία επιπλέον ηλιαχτίδα φωτός έστω και αν ο Ιανουάριος, ως μήνας, φαντάζει ο σκοτεινότερος όλων».

Ολοκληρώνοντας την ποιμαντορική του εγκύκλιο, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής εύχεται «να είμαστε με την είσοδό μας στη νέα χρονιά πραγματικά ευλογημένοι με την αγάπη του Κυρίου έτσι ώστε και εμείς να γίνουμε ευλογία για τους άλλους ανθρώπους και με αυτό τον τρόπο να χαρίσει ο Κύριος σε όλους υγεία, ασφάλεια και πληρότητα χαράς κατά το 2021».

Exit mobile version