Ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρομπέρ Οσέν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 93 ετών. 

Είχε γίνει γνωστός για τον ρόλο του ως κόμη ντε Περάκ στην «Αγγελική» και για τις μεγαλειώδεις μουσικές κωμωδίες του όπως «Οι Άθλιοι». Τον θάνατό του ανακοίνωσε η σύζυγός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο έπειτα από αναπνευστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Ο Ρομπέρ Οσέν, ήταν υπέρμαχος του θεάτρου με υπερπαραγωγές όπως οι «Ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Ιησούς», «Οι Άθλιοι» ή «Η Παναγία των Παρισίων».

Προηγουμένως όμως ήταν ένας ηθοποιός που είχε γίνει σύμβολο του σεξ στα χρόνια του ’60 χάρη στο ρόλο του ως Ζοφρέ ντε Περάκ στην ταινία «Αγγελική, μαρκησία των αγγέλων» που τον έκανε διάσημο.

Γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1927 από πατέρα Ιρανό συνθέτη και Ρωσίδα ορθόδοξη μητέρα, ο Ρομπέρ Οσέν (Robert Hossein), που γεννήθηκε ως Ρομπέρ Οσενόφ, μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και αποφάσισε μετά τον πόλεμο να αφιερωθεί στη δραματική τέχνη.

Στη Ρενςιδρύει το πρώτο του «λαϊκό θέατρο» και μια σχολή από την οποία θα βγουν οι ηθοποιοί Ανεμόν και Ιζαμπέλ Ατζανί.

Στον κινηματογράφο, η καριέρα του εκτείνεται από το 1948 έως το 2019. Πρωταγωνίστησε με την Μπριζίτ Μπαρντό στην «Ανάπαυση του πολεμιστή» (1962) και έγινε ο ηθοποιός φετίχ του Ροζέ Βαντίμ («Βίτσιο και Αρετή» το 1963, «Μπαρμπαρέλα» το 1968).