Ο συγκλονιστικός Παπαπέτρου και ένα καλό διάστημα 15 λεπτών δεν αρκούσαν στον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι… Οι «πράσινοι» πλήρωσαν τη νωθρότητά τους στο πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκαν 74-71 από τον Ερυθρό Αστέρα. Το «τριφύλλι» βρέθηκε μέχρι και στο -17 στο πρώτο μέρος, ωστόσο επανήλθε χάρη στη συγκινητική εμφάνιση του αρχηγού του (20 πόντοι) και τη σφιχτή του άμυνα.

Πρόκειται για την ενδέκατη του συγκροτήματος του Γιώργου Βόβορα στη διοργάνωση, που έχει πλέον ρεκόρ 5-11 και προπορεύεται μόνο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην κατάταξη.

Το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο άσχημο εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ερυθρός Αστέρας παρατάχθηκε μισός. Διότι από τη διάθεση του Ράντοβιτς έλειπαν για διαφορετικούς λόγους οι Τζόρνταν Λόιντ, Λάνγκστον Χολ, Λάντρι Νόκο και Μάρκο Σιμόνοβιτς.

Απέναντι σε αυτό τον ελλιπή αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ηττηθεί εύκολα. Το παιχνίδι όδευε προς διασυρμό, φτάνοντας μέχρι και στο -17, αλλά με μία αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά με μπροστάρη τον Παπαπέτρου, συμμαζεύτηκαν οι κακές εντυπώσεις.

O «Παπ» σκόραρε 8 συνεχόμενους πόντους, βγήκαν άμυνες, αλλά με τη διαφορά στους τρεις πόντους, ο Νέντοβιτς λειτούργησε λανθασμένα με πάσα στον Ντόμπριτς 17’’ πριν το τέλος και έκαψε τις όποιες ελπίδες για την ανατροπή.

Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι η ήττα. Στην πρώτη σεζόν αβεβαιότητας που διανύει ο πρωταθλητής Ελλάδας μετά από τρεις δεκαετίες, έχει στηθεί ένα ρόστερ με περιορισμένη ποιότητα και μετρημένους πρωτοκλασάτους παίκτες.

Το πιο άσχημο είναι ότι η ομάδα δείχνει να μην βελτιώνεται, δεν προοδεύει μέσω της ομοιογένειας και η αμυντική προσήλωση της πάσχει φανερά. Η απαίτηση ήταν τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός να πολεμάει και αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά.

Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας προσπέρασε τον Παναθηναϊκός στην κατάταξη και έχει ρεκόρ 6-11. Οι πρωταγωνιστές του στη νίκη ήταν οι Κόρι Ουόλντεν (17 πόντοι, 5 ασίστ) και Κίνο Κολόμ (13 πόντοι).

Για τους «πράσινους», κορυφαίος ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 20 πόντους, 5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, ενώ ο μοιραίος Νέντοβιτς είχε 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 48-37, 57-46, 74-71.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ο’ Μπράιαντ 5, Γουόλντεν 17 (5 ασίστ), Ουσκόκοβιτς, Νταβιντόβατς 6, Λάζιτς, Ριθ 7, Ραντάνοφ 5, Ντόμπριτς 11, Γιάγκοντιτς-Κούριτζα 6, Σίμανιτς , Κούζμιτς 4, Κολόμ 13

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Μακ 5 (5 ασίστ), Παπαγιάννης 5 (5 ριμπ.), Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 20, Κασελάκης 3 (5 ριμπ.), Καλαϊτζάκης, Φόστερ 2, Νέντοβιτς 16 (2/10 τρ.), Γουάιτ 8, Μήτογλου 4, Μπέντιλ 6, Σαντ-Ρος 2