Στο θέμα της πανδημίας και της έλευσης του εμβολίου στη χώρα μας αναφέρθηκε ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, σε συνέντευκη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94fm».

Παναγιώτης Βλάχος: Με τα εμβόλια κερδίζουμε τη μάχη, όχι τον πόλεμο

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η τόσο δύσκολη χρονιά, κλείνει με ένα τόσο καλό νέο, ότι έχουμε ένα εμβόλιο στα χέρια μας. Αλλά επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μία πανδημία, το εμβόλιο δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Είναι ένας σημαντικός σταθμός. Για αυτό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά να συνεχίσουμε την ενδυνάμωση του ΕΣΥ, να λειτουργήσει το δίκτυο της πρωτοβάθμιας υγείας για μαζικά τεστ, όπως γίνεται και στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, να υπάρχει σωστή ιχνηλάτηση, αλλά και τα μέτρα κοινωνικής και σωματικής αποστασιοποίησης. Κερδίζουμε μία μάχη, δεν κερδίζουμε τον πόλεμο» ανέφερε σχετικά.

«Από τα γαλάζια παιδιά περάσαμε στα γαλάζια εμβόλια»

«Από τα γαλάζια παιδιά περάσαμε στα γαλάζια εμβόλια» δήλωσε ο Παναγιώτης Βλάχος και σημέιωσε πως «Χθες λοιπόν αρκετοί υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πήραν τη θέση ευπαθών ομάδων που θα έπρεπε να εμβολιάζονται. Και η εικόνα υπουργών, γενικών γραμματέων και υφυπουργών 35 και 40 χρόνων να κάθονται και να αυτοφωτογραφίζονται την ώρα που εμβολιάζονται, ενώ πεθαίνουν συμπολίτες μας κάθε μέρα και άλλοι περιμένουν στις ουρές για να εμβολιαστούν ακριβώς για να καταφέρουν να ζήσουν, είναι μια εικόνα ντροπιαστική για την Ελλάδα και ενδεικτική του ήθους και της αντίληψης που έχει η Νέα Δημοκρατία για το κράτος και τη διακυβέρνηση»

Προοδευτική διακυβέρνηση: «αυτόνομα, μπροστά και κεντροαριστερά»

Σε αναφορά του για τα χρόνια «δοκιμασίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής ξανασηκώνει κεφάλι και συμπλήρωσε «Άρα λοιπόν αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν σενάρια ότι μπορεί να θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με τον έναν ή με τον άλλον, θέλουν απλά ένα κόμμα σε ρόλο δορυφόρου. Η Πρόεδρος, κ. Γεννηματά, ο κ. Παπανδρέου αλλά και άλλα στελέχη που μιλούν για προοδευτική διακυβέρνηση εννοούν ότι θέλουν ένα κόμμα, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο πολιτικό σκηνικό. Ένα Κίνημα Αλλαγής το οποίο θα δικαιώσει το ΠΑΣΟΚ και θα αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής με την πολιτική του στρατηγική θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εθνικές εκλογές με το σύνθημα «Μπροστά και κεντροαριστερά».