Αστοχίες θα γίνονται καθημερινά, παραδέχθηκε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, όσον αφορά τον εμβολιασμό και τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στα κοινωνικά δίκτυα, αφού εμφανίζονται πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι να έχουν προηγηθεί. Όπως είπε, η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες αστοχίες οι οποίες όμως όπως υπογράμμισε θα διορθώνονται άμεσα.

Παράλληλα, σχολίασε την καταγγελία ότι τη Τρίτη ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των υγειονομικών στο νοσοκομείο Σωτηρία, ώστε να εμβολιαστούν στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Ρωμανός είπε ότι τηρήθηκε ο σχεδιασμός και εξήγησε ότι ο λόγος που είδαμε πολλές εικόνες αξιωματούχων έχει διττό ρόλο. Πρώτον, για να παραδειγματιστεί ο κόσμος και να πειστεί αλλά και δεύτερον, για να υψωθεί το υγειονομικό τείχος που είναι απαραίτητο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Σχολιάζοντας τις πολυμέτωπες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, είπε ότι στόχος είναι να κερδίσουν το εθνικό στοίχημα που αφορά την πανδημία την κοινωνία αλλά και την οικονομία. Ενώ, σχολίασε ότι δεν πρέπει να γίνεται εργαλειοποίηση της κατάστασης, αναφερόμενος εμμέσως στην αντιπολίτευση.

Επεσήμανε δε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα τονίζοντας ότι και οι πολίτες πρέπει να δείχνουν τη δέουσα σοβαρότητα. Παράλληλα, σημείωσε ότι παρατηρείται η κόπωση των πολιτών αλλά πρέπει ακόμη να είμαστε πολύ προσεκτικοί. «Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στα σοβαρά και βάζουμε όλη μας την ενέργεια εκεί», σχολίασε χαρακτηριστικά.