Πέραν πάσης αμφιβολίας η υπόθεση της συνταγματικότητας ή όχι της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τους τραπεζίτες που συζητείται στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου αφορά κυρίως την τράπεζα Πειραιώς! Το σκάνδαλο Λογοθέτη σε όλες τις προεκτάσεις του θα κυριαρχεί για καιρό στο δικαστικό δελτίο εάν φυσικά ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός. Και ας μην γελιόμαστε, η κυβερνητική ασυλία είναι αυτή που οδήγησε σε πράξεις αυθάδειας τον Γ. Λογοθέτη ο οποίος από βασικός κατηγορούμενος για βαριές κακουργηματικές πράξεις μετετράπη σε καταγγέλλοντα (ως θύμα …Αλογόμυγας!!!) των στενών του -και όχι μόνο – συνεργατών! Και μάλιστα μέσα από τις αγωγές του και την ασφάλεια που του παρείχε ο νόμος – κάλυψη, έφθασε στο σημείο να αναιρεί επίσημες καταθέσεις στον ανακριτή και τους ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος.
Στο μεταξύ, η υπόθεση με τα ακίνητα που εμπλέκει τον πρώην ισχυρό άνδρα της τράπεζας Μιχάλη Σάλλα, για την οποία οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί ζήτησαν να συνεχιστεί η διαδικασία και να ασκηθούν διώξεις, παρά τον νόμο της παραγραφής – ασυλίας, έχει επίσης ως κεντρικό πρόσωπο τον Λογοθέτη, ο οποίος εμφανίστηκε ως αγοραστής σε τιμή η οποία κάλυπτε πλήρως την ενδεχόμενη ζημιά για την τράπεζα. Άρα το ποινικό θα κατέπιπτε!
Έλα όμως που μια σειρά αστοχίες θα φέρουν τον εφοπλιστή, όπως λένε οι πληροφορίες, να στραφεί και κατά της Τρ. Πειραιώς και να ζητήσει πίσω τα χρήματα που είχε καταβάλει επί προηγούμενης διοίκησης ως προκαταβολή για τα ακίνητα!
Στο μεταξύ η τράπεζα προωθεί την εκποίηση των επίμαχων δανείων Λογοθέτη. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: πως και γιατί προωθείται μια τέτοια πώληση ειδικά όσον αφορά τα δάνεια της Baywest για τα οποία καταγγέλλεται ότι έχουν υπάρξει ενδείξεις κακουργηματικής υπεξαίρεσης!!!
Συνεχίζεται …