29 τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στο νησί της Καλύμνου μέσα σε λίγες ημέρες.

Ανησυχία και πονοκέφαλο έχει προκαλέσει το μεγάλο ιικό φορτίο στο νησί τόσο στις τοπικές αρχές όσο και στην Πολιτική Προστασίας αφού ακόμη και ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων καθώς τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα θα ισχύσουν και την Πρωτοχρονιά.

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 

Οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κάλυμνος καθώς στην μικρή τοπική κοινωνία του νησιού επιβεβαιώνονται καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Στη σημερινή επιδημιολογική έκθση του ΕΟΔΥ αναφέρονται 10 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά 29 κρούσματα στην Κάλυμνο σε έξι ημέρες όπως καταγράφηκαν σπό τον ΕΟΔΥ

-24/12: 1 νέο κρούσμα
-25/12: 1 νέο κρούσμα
-26/12: 3 νέο κρούσματα
-27/12: 6 νέο κρούσματα
-28/12: 8 νέο κρούσματα
-29/12: 10 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα στην Κάλυμνο παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία ενώ ήδη έχουν τεθεί σε απομόνωση και η κατάσταση της υγείας τους μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά.

Κλιμάκιου του ΕΟΔΥ για rapid tests στην Κάλυμνο

Στην Κάλυμνο θα μεταβούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσουν τεστ για τον κορωνοϊό στους κατοίκους, με προτεραιότητα την περιοχή του Προδρόμου που έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα. Σημειώνεται ότι στην Κάλυμνο έχουν διαμορφωθεί τέσσερα δωμάτια αυξημένης φροντίδας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.