Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας από κοινού με τη Ρωσία θα οργανώσουν κέντρο επιτήρησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος έκανε γνωστό πως Τούρκοι στρατιώτες και προσωπικό αναμένεται να μεταφερθούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία σε κέντρο επιτήρησης της κατάπαυσης πυρός, όπως προβλέπουν σχετικές συμφωνίες και μνημόνια που έχει υπογράψει η Τουρκία με τη Ρωσία.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει πως ο Ακάρ ανέφερε πως «Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και της λειτουργία του κοινού κέντρου, οι δικοί μας, ένας στρατηγός και 35 αξιωματικοί θα αναλάβουν υπηρεσία» ενώ αργότερα επιβεβαίωσε πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί ήδη αναχώρησαν για το Αζερμπαϊτζάν.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Τουρκία υπέγραψε με τη Ρωσία συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου παρατήρησης που θα έχει ως αποστολή να επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σχετικό μνημόνιο για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου ελέγχου είχε υπογραφεί στα μέσα Νοεμβρίου από την Άγκυρα και τη Μόσχα.