Για τους αστυνομικούς, ο Κ.Α. ήταν μέλος σπείρας εκβιαστών, είχε συλληφθεί το 2015 σε μια μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών, με αρχηγό και άμεσο συνεργάτη του, έναν 50χρονο ο οποίος και αυτός έπεσε σε ενέδρα αγνώστων στις 28 Ιουλίου 2020, στον χώρο στάθμευσης φούρνου, στην περιοχή της Βούλας. Τότε είχε κατορθώσει να σώσει την ζωή του, γιατί αντιλήφθηκε έγκαιρα τους εκτελεστές να τον πλησιάζουν, και πρόλαβε να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, με τραύματα από σφαίρες στην κοιλιά.

Ο συγκεκριμένος 50χρνος άνδρας, επίσης γνωστός των διωκτικών αρχών για συμμετοχή σε ομάδες των λεγομένων «νονών της νύχτας», ήταν μέχρι πρόσφατα στενός συνεργάτης του δολοφονημένου Δημήτρη Καπέ. Έτσι οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από αυτές τις σχέσεις και τις επαφές να βρούν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει, σε πρώτη φάση στο κίνητρο, και στην συνέχεια στον άνθρωπο που ήθελε νεκρό τον 38χρονο Κ.Α.

Να θυμίσουμε εδώ,ότι το θύμα δέχτηκε τουλάχιστον επτά σφαίρες από εννιάρι πιστόλι, από δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι τον περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι του, στα σκαλάκια της οδού Χελμού, δέκα μέτρα από το σπίτι του, όπως κατέθεσαν κάτοικοι της γειτονιάς.

Σύμφωνα με τις αρχές το ξεκαθάρισμα λογαριασμών που μαίνεται τον τελευταίο καιρό έχει σχέση με το μερίδιο απο τη νύχτα  και τα χρηματικά ποσά της Μυκόνου.