Η πρώτη αεροπορική μεταφορά εμβολίων πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος της DHL Express  στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για την πρώτη φάση μία πρωτόγνωρης επιχείρησης για τον κλάδο των logistics, με την DHL Express να προετοιμάζεται και για νέες μεταφορές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, που θα φέρουν στη χώρα μας επιπλέον δόσεις εμβολίων.

Το αεροπλάνο της DHL Express με τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Παγκόσμια η DHL είναι προετοιμασμένη με περισσότερους από 9.000 ειδικούς σε φορτία υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου, οι οποίοι με υπευθυνότητα θα αναλάβουν τη διαχείριση και τη μεταφορά των φορτίων εμβολίου έναντι του COVID19 προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπόλοιπου κόσμου.  Το απαράμιλλο δίκτυο της Εταιρείας αποτελούμενο από 260 αεροσκάφη, σε αεροδρόμια 220 και πλέον χωρών, είναι σε ετοιμότητα να υπηρετήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της.

«Είμαι βαθιά υπερήφανος που γίνομαι μάρτυρας ίσως της πιο ξεχωριστής αποστολής που έχει φέρει εις πέρας η DHL Express Ελλάδας. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια της παγκόσμιας υγειονομικής κοινότητας για τη δημιουργία του εμβολίου, σφραγίζεται από μία μεταφορά που εγγυάται την ασφάλεια του φορτίου και το καθιστά προσβάσιμο σε κάθε γωνιά του κόσμου. Σήμερα η DHL  Express Ελλάδας δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην διεκπεραίωση μιας τόσο κρίσιμης αποστολής αφού διαθέτει την τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό και κυρίως τους ανθρώπους για να το κάνει. Αφήνουμε πίσω μας μία δύσκολη χρονιά, στην εκπνοή της οποίας δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απόδειξη του σκοπού της DHL Express που γίνεται πράξη: Ενώνουμε ανθρώπους, βελτιώνουμε ζωές» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Express σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Ελευθέριος Σαμαράς.