Ο ζωολογικός κήπος του Μαϊάμι έχει έναν νέο ένοικο, που αποδείχθηκε «μαχητής» από τις πρώτες μέρες της ζωής του: έναν γιγάντιο μυρμηγκοφάγο, που δεν αναμενόταν ότι θα καταφέρει να επιζήσει. Ο Ziggy Ebenezer γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου- την ίδια ημέρα που είχε γεννηθεί και η μητέρα του- σε μία από τις πιο κρύες νύχτες φέτος στη Φλόριντα. Η μητέρα, η Λάουρα, εγκατέλειψε το μικρό σε μία γωνιά. Αμέσως αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του ζωολογικού κήπου και μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς ήταν παγωμένο και αδύναμο. Η ομάδα του ζωολογικού κήπου δεν πίστευε ότι ο Ziggy θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Γιγάντιος μυρμηγκοφάγος που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι  αποδείχθηκε από νωρίς «μαχητής» | LiFO

Όμως, ο νεογέννητος γιγάντιος μυρμηγκοφάγος τους διέψευσε. Σταδιακά, άρχισε να ανταποκρίνεται, όσο περισσότερο ζεσταινόταν και μέσα σε 48 ώρες κρίθηκε ότι ήταν αρκετά δυνατός προκειμένου να τον πάνε στη μητέρα του. Αλλά, εκείνη τον απέρριψε ξανά, οπότε ο Ziggy επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Αρχικά, τρεφόταν με σωληνάκι, αλλά πλέον έχει δεχθεί το μπιμπερό και τον ταΐζουν κάθε τρεις ώρες.

«Συνεχίζει να δυναμώνει. Οι κτηνίατροι του ζωολογικού κήπου είναι επιφυλακτικά αισιόδοξοι ότι το μικρό έχει ξεπεράσει τις πιο σοβαρές προκλήσεις των πρώτων ημερών του και ελπίζουν ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται, αν και υπάρχουν ακόμη εμπόδια, όπως σε κάθε περίπτωση νεογέννητου σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου.