Ο ανεξάρτητος τηλεοπτικός σταθμός της Τουρκίας «Olay TV» έκλεισε ύστερα από πιέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς δεν ήταν φιλοκυβερνητικό ούτε ιδιοκτησίας εταιρειών με συνδέσεις στην κυβέρνηση. Το κανάλι, με λειτουργία διάρκειας μόλις 26 ημερών, ανήκει στον Τούρκο επιχειρηματία και πρώην δεξιό υπουργό Τζάβιτ Τσαγκλάρ.

Σύμφωνα με το arabnews, ο κανάλι επικρίθηκε σφοδρά από κυβερνητικούς κύκλους, αφού μετέδωσε ζωντανά τη συνεδρίαση της ΚΟ του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, όπως έκανε με τις συνεδριάσεις όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, αντίθετα με τις πρακτικές των υπόλοιπων τουρκικών σταθμών. Ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ σημείωσε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση συνέταξε μια λίστα υπαλλήλων, οι οποίοι αναμένοταν να απολυθούν από το κανάλι, ανάμεσά τους και η παρουσιάστρια Νεβσίν Μεγκιού, η οποία έγινε viral αρκετές φορές, καθώς δεν δίστασε να εκφράσει κριτική κατά της κυβέρνησης.

Λίγη ώρα πριν πέσει «μαύρο» στο σταθμό, οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στο πλατό χειροκροτώντας συγκινημένοι τους τηλεθεατές και μετά έπεσε το «μαύρο», πλάνα που προκάλεσαν αντιδράσεις στην Τουρκία με το γενικό διευθυντή του «Olay TV», Σουλεϊμάν Σαϊλάρ να δηλώνει πως ο ιδιοκτήτης δεχόταν μεγάλες πιέσεις στο δελτίο του καναλιού. «Το αμάρτημα για το μαύρο είναι αυτών που ασκούν πιέσεις, δεν είναι δικό μας» επεσήμανε ο Σαϊλάρ.

Η τηλεπαρουσιάστρια Ν. Μεγκιού τόνισε, από την πλευρά της, πως αυτό που συμβαίνει «είναι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της τουρκικής τηλεόρασης». Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής κανείς κυβερνητικός αξιωματούχος δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες περί λογοκρισίας.