Η διοίκηση της εταιρείας Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων, στις 22/12/2020, προχώρησε στην εξαγορά δεκατριών χιλιάδων εβδομήντα (13.070) κοινών ονομαστικών μετοχών, της εταιρείας «ΔΕΣΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ», ποσοστό που ανέρχεται στο 25,56% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων χιλιάδων Ευρώ (200.000€) , χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. και δεν υπερβαίνει το τριάντα τοις εκατό (30%) των ιδίων κεφαλαίων της, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη δημοσιευμένη οικονομική κατάσταση.

Παράλληλα, η Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. διατηρεί δικαίωμα μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής της εντός της προσεχούς τριετίας, το οποίο τελεί υπό την προϋπόθεση εκπλήρωσης επιμέρους όρων εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος.

Αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρείας «ΔΕΣΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» είναι η έκδοση του περιοδικού Αθηνόραμα και η λειτουργία και εκμετάλλευση της ιστοσελίδας www.athinorama.gr.

Ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του, συνεχίζει τις επενδύσεις του στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (digital media), με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ώστε να προσαρμοστεί πλήρως και ανταγωνιστικά στις νέες συνθήκες της αγοράς, όπως αυτές εξελίσσονται διεθνώς, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.