search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυστήριο: εκατοντάδες ομοιόμορφοι κύκλοι στον πυθμένα της λίμνης Κερκίνης

«Όταν η φύση έχει κέφια»…θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του μοναδικού φαινομένου που εμφανίστηκε στην περιοχή Μανδράκι, στην λίμνη Κερκίνη. Εκατοντάδες, τέλειοι κύκλοι, εμφανίστηκαν στον πυθμένα της λίμνης, όπως φαίνονται και…

«Όταν η φύση έχει κέφια»…θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του μοναδικού φαινομένου που εμφανίστηκε στην περιοχή Μανδράκι, στην λίμνη Κερκίνη.

Εκατοντάδες, τέλειοι κύκλοι, εμφανίστηκαν στον πυθμένα της λίμνης, όπως φαίνονται και στη φωτογραφία την οποία ανάρτησαν οι διαχειριστές της σελίδας του ξενοδοχείου «Limneo Hotel Kerkini Lake».

Το παράξενο φαινόμενο απαθανάτισαν την επομένη των Χριστουγέννων γεγονός το οποίο προκάλεσε περιέργεια αλλά και πλήθος ερωτημάτων.

«Απ’ ότι φαίνεται συμβαίνει σε περιοχές που υπάρχει υδρόβια βλάστηση και στο κέντρο του κύκλου είναι το σημείο που βρίσκεται η ρίζα των φυτών, που φυσιολογικά είναι λίγο πιο ψηλά, ενώ η περιοχή γύρω από τη ρίζα υποχωρεί λιγάκι κι έτσι με μια ψιλή βροχή σχηματίζονται αυτοί οι κύκλοι στη μεγάλη αυτή επιφάνεια. Με εντονότερη βροχή θα εξαφανιστούν οι κύκλοι. Για να το δει κάποιος πρέπει να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο. Είναι προσωρινό φαινόμενο. Η φύση, βέβαια, δεν σταματά να μας μαγεύει» ανέφερε στο Infonews24, ο γενικός συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, Θεόδωρος Ναζηρίδης.