Η ιστορία ξεκινάει το 2018, μια δύσκολη στιγμή για την Τράπεζα Αττικής που εναγωνίως αναζητά λύση στο πιεστικό πρόβλημα των προβληματικών δανείων που την έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού, με ορατό το ενδεχόμενο της αναγκαστικής εξυγίανσης. Η διοίκηση της Τράπεζας με την πλάτη στο τοίχο, αποφασίζει να προχωρήσει στην πρώτη τιτλοποίηση προβληματικών δανείων με στόχο να βρει επενδυτές για τους τίτλους της χαμηλότερης διαβάθμισης (junior bonds), αυτούς δηλαδή που αντιστοιχούσαν στις πενιχρές προβλέψεις της Τράπεζας, αντί €70 εκατομμυρίων ώστε να δημιουργήσει το κεφαλαιακό μαξιλάρι για να αποφύγει τα χειρότερα. Μάλιστα, το όλο σχέδιο το ονομάζει Θεά Άρτεμι, χωρίς να έχει επίγνωση ότι τα βέλη της «θεάς» θα σημάδευαν την ίδια την Τράπεζα!
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρακολουθούσαν το εγχείρημα με επιφυλάξεις. Ποιος επενδυτής θα έβαζε €70 εκατομμύρια για να «αγοράσει» τις προβλέψεις της Τράπεζας Αττικής; Και όμως το θαύμα έγινε! Μια παρέα από τρείς «ατσίδες» με γκρι κουστούμια είδε αυτό που κανείς άλλος δεν έβλεπε. Με το πιστόλι στον κρόταφο, υπαγόρευσαν στην Τράπεζα τους όρους που ήθελαν, μπαίνοντας μπροστά και εισπράττοντας κάθε ευρώ από τις ανακτήσεις του χαρτοφυλακίου των προβληματικών δανείων.
Δύο χρόνια μετά και αφού οι «ατσίδες» έχουν σηκώσει €140 εκατομμύρια (!!!!) χωρίς η Τράπεζα να έχει δει δεκάρα τσακιστή, η Τράπεζα αναγκάστηκε να τους πετάξει με τις κλωτσιές πληρώνοντας όμως αδρά το τίμημα της απομάκρυνσης. Και τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση νέων επενδυτών…Η διαδικασία πάει καλά. Τέσσερις επενδυτές έχουν ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον. Έλα όμως που ένας από τους τέσσερις ήταν στην παρέα με τους τρείς «ατσίδες»! Αφού έστησε τη μηχανή σε βάρος της Τράπεζας, δεν πλήρωσε τίποτα, έβγαλε δύο φορές τα λεφτά του σε 2 μόλις χρόνια, ζητάει και το βόδι!! Επειδή αυτός είναι Αμερικανάκι, νομίζει ότι και οι Έλληνες εισαγγελείς είναι Αμερικανάκια;
Το θέμα είναι σε εξέλιξη και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Και όχι μόνο το δικό μας…