Λουτρό αίματος σε αίθουσα μπόουλινγκ στην πόλη Ρόκφορντ στην πολιτεία Ιλινόι, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς.

Η αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθη ύποπτος και προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν την τοποθεσία όπου βρίσκεται η αίθουσα. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε τρεις νεκρούς», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Νταν Ο’ Σέι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε επιτόπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Μεταξύ των τραυματιών είναι και  δύο έφηβοι. «Συλλάβαμε έναν ύποπτο. Αυτά έχουμε πάνω-κάτω προς το παρόν», δήλωσε ο κ. Ο’ Σέι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Γύρω στις 18:55 η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα σχετικά με πυροβολισμούς στο σημείο. Όταν έφρασαν οι ένστολοι στο σημείο, εντόπισαν τα θύματα αλλά και τον φερόμενο ως δράστη, στον οποίον πέρασαν χειροπέδες.

«Λυπάμαι για τη βία. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες» των θυμάτων. «Σκέφτομαι και όσους τραυματίστηκαν και οι ελπίδες μου είναι μαζί τους για μία γρήγορη ανάρρωση», είπε ο δήμαρχος του Ρόκφορντ.

Σύμφωνα με  πηγές προσκείμενες στην αστυνομία που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, δεν πιστεύεται ότι επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης.