Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στο οποίο αναφέρει ότι o καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις βραδινές ώρες σήμερα Σάββατο (26-12-2020) στα δυτικά. Την Κυριακή, ωστόσο, (27-12-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τη Δευτέρα (28-12-2020) θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τις προσεχείς ώρες θα εκδηλωθούν φαινόμενα αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Αύριο Κυριακή, θα επηρεαστούν «οι προαναφερθείσες περιοχές, από τις πρωινές ώρες η δυτική Πελοπόννησος, η δυτική Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Θράκη, κατά τόπους η Μακεδονία, βαθμιαία η υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, από το απόγευμα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα τα Δωδεκάνησα».

Βροχές αναμένονται τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής και στην Αττική και τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ τη Δευτέρα τα καιρικά φαινόμενα θα «μετακομίσουν» για τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.