Αυτή μάλιστα ήταν Άρσεναλ! Η ομάδα του Αρτέτα απέδωσε, μετά από καιρό, σπουδαίο ποδόσφαιρο και κέρδισε στο ντέρμπι του Λονδίνου την Τσέλσι με 3-1. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο στην Premier League μετά από σχεδόν δύο μήνες για την Άρσεναλ που αγχώθηκε στο φινάλε αλλά ο Λένο έπιασε το πέναλτι του Ζορζίνιο και «καθάρισε» το ματς.

Η Τσέλσι έφτασε πρώτη πολύ κοντά στο γκολ αλλά η εκτέλεση φάουλ του Μάουντ, βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λένο. Αυτή που άνοιξε όμως το σκορ ήταν η Άρσεναλ. Στο 34′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζέιμς στον Τίρνεϊ, ο Λακαζέτ εκτέλεσε κι έκανε το 1-0. Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Τζάκα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-0 για την Άρσεναλ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Άρσεναλ τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Συγκεριμένα, στο 56′ ο Σακά με απίθανη έμπνευση έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι κι από κει στα δίχτυα για το 3-0. Κι ενώ το ματς πήγαινε για θρίαμβο της Άρσεναλ, λίγο έλειψε στα τελευταία λεπτά να γίνει… δράμα.

Αρχικά η Τσέλσι μείωσε σε 3-1 με τον Έιμπραχαμ όπου αρχικά ο επόπτης έδειξε οφσάιντ αλλά το VAR κατοχύρωσε το γκολ και στο 89′ οι «μπλε» κέρδισαν πέναλτι και την ευκαιρία να μπουν από το πουθενά στο ματς. Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Λένο τον νίκησε και κράτησε το 3-1.

Αρσεναλ: Λένο, Πάμπλο Μάρι, Μπεγερίν, Τίρνεϊ, Χόλντινγκ, Σακά, Τζάκα, Ελνενί, Σμιθ Ρόου (65’Γουίλοου), Μαρτινέλι (70’Πεπέ), Λακαζέτ (92’Μουστάφι).

Τσέλσι: Μεντί, Ζουμά, Τιάγκο Σίλβα, Τζέιμς, Κόβατσιτς (46’Ζορζίνιο), Τσίλγουελ, Καντέ (74’Χάβερτζ), Μάουντ, Πούλισικ, Βέρνερ (46’Χάντσον Οντόι), Έιμπραχαμ.