Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, στη γαλλική πόλη Τουρς, σε Γάλλο, που κατοικεί μόνιμα στη Βρετανία. Το κρούσμα, αυτό,  είναι ασυμπτωματικό και έχει τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Αφού έφθασε στη χώρα «από το Λονδίνο την 19η Δεκεμβρίου», υποβλήθηκε σε εξέταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο την 21η Δεκεμβρίου και «διαγνώστηκε θετικός» στο μεταλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε πως πρόκειται για την «πρώτη μόλυνση» που επιβεβαιώνεται επίσημα «από το στέλεχος VOC 202012/01». Ο ασθενής αισθάνεται καλά, διαβεβαίωσε το υπουργείο.

Νωρίτερα την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου οι αρχές ανέφεραν ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 20.262 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 159 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 62.427 θανάτους επί συνόλου 2.547.771 μολύνσεων. Ενώ πρόκειται για τον 7ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο.

Στα γαλλικά νοσοκομεία νοσηλεύονταν έως 25 Δεκεμβρίου, 24.359 ασθενείς, από τους οποίους 2.616 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα αναμένεται να γίνουν αύριο Κυριακή, στη Σεβράν, κοντά στο Παρίσι, και στη Ντιζόν, στα ανατολικά, σε ηλικιωμένους εθελοντές.