«Εσκεμμένη ενέργεια» θεωρεί η αστυνομία την έκρηξη στο σταθμευμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο του Νάσβιλ.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο αφού αρχικά έλαβαν μια κλήση στις 6 το πρωί με την οποία τους ενημέρωνε για «πυροβολισμούς» σε αυτήν την περιοχή του Νάσβιλ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ντον Άαρον, ανέφερε πως εκεί είδε το όχημα χωρίς να διευκρινίσει για ποιον λόγο το θεώρησαν «ύποπτο».

«Οι περιστάσεις σχετικά με το όχημα οδήγησαν τους αστυνομικούς στο να καλέσουν τους πυροτεχνουργούς», επεσήμανε ο Ντον Άαρον και η ομάδα των πυροτεχνουργών ήταν καθ’ οδόν όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Πιστεύουμε ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι τοπικές αρχές συνεργάζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) και την Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων και Εκρηκτικών.

Ο Άντριου Μακέιμπ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως ενδεχομένως στόχος της έκρηξης να ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, δεδομένου ότι είχαν κληθεί να ερευνήσουν το ύποπτο όχημα όταν αυτό εξερράγη.

Λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη, οι αστυνομικοί πήγαν από πόρτα σε πόρτα στα γειτονικά κτίρια, ζητώντας από τους ενοίκους να παραμείνουν μέσα για την ασφάλειά τους.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν υπήρχε κανείς μέσα στο όχημα τη στιγμή της έκρηξης.

Η έκρηξη που σημειώθηκε έγινε αισθητή σε απόσταση εννέα οικοδομικών τετραγώνων. Από το ωστικό κύμα, ένας αστυνομικός έπεσε στο έδαφος και φαίνεται ότι υπέστη προσωρινή απώλεια ακοής. Κάτοικοι της συνοικίας είπαν ότι είδαν να φλέγονται και άλλα οχήματα.

Από την έκρηξη καταστράφηκαν πολλά οχήματα και υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια. Ο πυκνός μαύρος καπνός που υψώθηκε στον ουρανό ήταν ορατός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, όμως κανένας τους δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ, Τζον Κούπερ, ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, με τη βοήθεια σκύλων, ειδικά εκπαιδευμένων στον εντοπισμό βομβών.