Το Ίδρυμα Ωνάση μάς είχε απασχολήσει το τελευταίο διάστημα με 3 ζητήματα, όλα πλήρως αποτυχημένα. Το ένα ήταν η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου όπου όπως αποδείχτηκε πλήρωναν μόνο τη μελέτη και όχι την κατασκευή! Το άλλο ήταν επί Μπακογιάννη ο φωτισμός των Χριστουγέννων πέρσι τέτοια εποχή, όπου η Βασιλίσσης Σοφίας αντί για θετική ατμόσφαιρα είχε ντυθεί στα πένθιμα, τα μοβ χρώματα του επιταφίου και της Μεγάλης Παρασκευής! Εσχάτως ο κληρονόμος των διαχειριστών του Ωνάση, που αποκαθήλωσαν την πραγματική κληρονόμο, μας απασχόλησε με το αν θα μπει ή όχι το Ίδρυμα σε κερδοσκοπικό fund πρώην τραπεζίτη!
Τελικά το Ίδρυμα Ωνάση όπως αποκάλυψε το Radar.gr μπαίνει στην αύξηση κεφαλαίου της Optimabank, μια ενέργεια που αποσκοπεί στην δημιουργία συμμαχίας μεταξύ Αντώνη Παπαδημητρίου και Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Για την ιστορία, η ΑΜΚ ολοκληρώνεται και τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου και κατά πληροφορίες η τράπεζα σκοπεύει να χτυπήσει την HSBC Ελλάδος. Ό,τι δηλαδή η τράπεζα κατείχε στην ελληνική επικράτεια, ειδικά το χαρτοφυλάκιο των καταθέσεών της που θεωρείται μεγάλο. Για την HSBC ενδιαφέρεται και η Eurobank.