Η πολυτελής κατοικία, ευρισκόμενη σε έκταση 110 στρεμμάτων, είχε τεθεί από το 2015 προς πώληση, αρχικά για την τιμή 100 εκατ. δολαρίων.

Ο αγοραστής της, ονόματι Ρον Μπαρκλ, υπήρξε φίλος του Μάικλ Τζάκσον όσο ο τραγουδιστής βρισκόταν εν ζωή.

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε δώσει 19,5 εκατομμύρια για να αγοράσει την έκταση στην Καλιφόρνια, την οποία είχε ονομάσει «Neverland» («Χώρα του Ποτέ») εμπνεόμενος από τη φανταστική χώρα στην ιστορία του Πίτερ Παν, όπου τα παιδιά δεν μεγαλώνουν ποτέ.

Από το 1987 οπότε και αγόρασε την έκταση, ο Τζάκσον διέμενε εκεί μόνιμα σε πολυτελή βίλα, ενώ είχε διαμορφώσει ειδικά πολλούς χώρους της έκτασης, χτίζοντας ένα λούνα παρκ και ένα ζωολογικό κήπο.

Τις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας της Neverland επισκέπτονταν συχνά οικογένειες με μικρά παιδιά, ανάμεσα στα οποία φέρεται να συγκαταλέγονται και τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εκ μέρους του Τζάκσον.

Ήδη από την δεκαετία του ’90, ο αστέρας της ποπ είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων επισκεπτών του συγκροτήματός του, φτάνοντας το 2005 σε δίκη για μια από τις υποθέσεις, που αφορούσε ένα 13χρονο αγόρι.

Ο Τζάκσον είχε απαλλαχθεί τότε από τις κατηγορίες, αλλά έκτοτε δεν επέστρεψε στην Neverland.

Από τον θάνατό του το 2009 και έπειτα, η βίλα και οι κήποι της έχουν υποστεί πολλές αλλαγές και ανακαινίσεις, ενώ στους χώρους τους γυρίστηκε το 2019 το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το οποίο πραγματευόταν τις κατηγορίες που βάραιναν τον καλλιτέχνη όσο βρισκόταν εν ζωή.

Ο νέος αγοραστής της έκτασης αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω παρεμβάσεις στο χώρο, ενώ του έχει αλλάξει ήδη το όνομα από «Neverland» σε «Sycamore Valley Ranch».

Το πώς ακριβώς θα αξιοποιηθεί η πρώην κατοικία του Μάικλ Τζάκσον από εδώ και στο εξής δεν είναι ακόμη γνωστό.