Η επιβατική κίνηση είναι σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, πολύ μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι, καθώς ελάχιστοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν με βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ και κατά τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μονοψήφιος αριθμός δρομολογίων.

Μέχρι και φαγητό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι συγγενών τους, που ζουν σε άλλες πόλεις και φέτος δεν θα τους συναντήσουν λόγω πανδημίας, στέλνουν οι Θεσσαλονικείς μέσω των ΚΤΕΛ, ενώ με το ίδιο μέσο ταξιδεύουν προς διάφορα σημεία του χάρτη και εκατοντάδες δώρα για τις γιορτές. Η διακίνηση πακέτων μέσω των ΚΤΕΛ υπολογίζεται πως είναι αυτές τις ημέρες αυξημένη ακόμα και σε τριψήφιο ποσοστό, καθώς σε μια περίοδο που οι εταιρείες κούριερ έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους, οι πολίτες επιλέγουν το λεωφορείο, για να στείλουν τα δέματά τους, που ο παραλήπτης μπορεί να παραλάβει και αυθημερόν.

Την παραπάνω εικόνα μεταφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, επισημαίνοντας ότι από τα 40 «χριστουγεννιάτικα» δρομολόγια που κανονικά θα γίνονταν, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μόλις τα δέκα (σ.σ. μείωση 75%), κι αυτά με μειωμένες πληρότητες. «Ενώ η επιτρεπόμενη πληρότητα είναι 65%, τα λεωφορεία φεύγουν γεμάτα κατά μόνο 40%-50%», σημειώνει.