Το Διοικητικό Συμβούλιο της δημόσιας επιχειρήσεις ταχυδρομείων της Βόρειας Μακεδονίας AD “Macedonian Post” (sic) στη συνεδρίασή του, στις 17 Νοεμβρίου 2020, αποδέχθηκε την τελική προσφορά συνεργασίας της “Halk Bank” AD Skopje, τράπεζας τουρκικών συμφερόντων, ως την πιο ευνοϊκή, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν εγκριθεί για την αξιολόγηση της προσφοράς.

Σημειώνεται ότι, η Ταχυδρομική Υπηρεσία της χώρας συσσωρεύει χρέη εδώ και χρόνια και ως εκ τούτου η Κυβέρνηση αποφάσισε να την ιδιωτικοποιήσει. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσεται σχετική μελέτη σκοπιμότητας, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Zoran Zaev, εταιρείες από την Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία και την Τσεχική Δημοκρατία εξέφρασαν ενδιαφέρον να την αναλάβουν. Όπως δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Ταχυδρομείου, μετά τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταχυδρομείου, η προθεσμία για την εφαρμογή της απόφασης είναι δύο μήνες.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομείου, αφού λάβει τη συγκατάθεση του Εποπτικού Συμβουλίου, προτείνει στην Κυβέρνηση υπό την ιδιότητά της ως Συνέλευση της Εταιρείας να δώσει τη συγκατάθεσή της για τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των AD Macedonian Post και Halk Bank AD Skopje», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ταχυδρομείου.