Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση των ειδικών, ενώ υπογράμμισε ότι όσο καλύτερα τηρηθούν τα μέτρα τόσο καλύτερα διασφαλίζεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Αναφερόμενη στο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αλλάζει η βάση εισαγωγής καθώς προβλέπεται ελάχιστη βάση εισαγωγής. 

«Θα ορίζεται από το Πανεπιστήμιο και θα είναι ποσοστό επί της επίδοσης όλων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου», σημείωσε και εξήγησε ότι σε κάποια ιδρύματα η ελάχιστη βάση εισαγωγής μπορεί να είναι και πάνω από 10.

Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι οι υποψήφιοι πλέον δεν θα μπορούν να δηλώνουν όλα τα τμήματα του πεδίου αλλά μικρότερο αριθμό, ο οποίος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν άλλαξε κάτι για τους απόφοιτους κολεγίων και τόνισε ότι δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση αλλά εξετάζεται αν θα δίνονται η όχι επαγγελματικά προσόντα αλλά και αν θα πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια με επιπλέον μαθήματα.

Ακόμη, η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι αυτό που άλλαξε είναι ότι αυτή την διαδικασία δεν την κάνει ο επαγγελματικό σύλλογος δηλαδή τα επιμελητήρια, αλλά την κάνει μια υπηρεσία του υπουργείου.