Τη δημιουργία ενός κήπου, για τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού, στο πάρκο του Λονδίνου Queen Elizabeth Olympic Park, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

Το μνημείο θα προσκαλεί του Λονδρέζους να στοχαστούν για την πανδημία, στην οποία χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους και η οποία «άλλαξε για πάντα την πρωτεύουσά μας», όπως είπε ο Καν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κήπος θα αναπτύσσεται με επίκεντρο έναν δακτύλιο 33 ανθοφόρων δέντρων, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στα 32 δημοτικά διαμερίσματα του Λονδίνου και το Σίτι.

«Αυτός ο προσβάσιμος από όλους κήπος θα είναι μια μόνιμη υπενθύμιση των ζωών που χάθηκαν, ένας φόρος τιμής σε κάθε έναν που εργάζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα σύμβολο του πώς οι Λονδρέζοι συσπειρώθηκαν για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο» τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Τα ανθοφόρα δέντρα επιλέχθηκαν ως επίκεντρο του κήπου καθώς η φετινή περίοδος ανθοφορίας συνέπεσε με την έναρξη του πρώτου εγκλεισμού στη Βρετανία. Θα φυτευτούν οκτώ διαφορετικά είδη δέντρων (ο μεγαλύτερος κύκλος, από 17 δέντρα, ενώ οι άλλοι, από εννιά και επτά).

Ήδη, ο λονδρέζος καλλιτέχνης Junior Phipps χαράσσει μονοπάτι και σχεδιάζει παγκάκια για αυτόν τον κήπο.

Οι πρώτοι μήνες του 2021, θα δουν την ολοκλήρωση του κήπου στο Queen Elizabeth Olympic Park, το οποίο δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Επιπλέον, είναι στο Newsham, ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα του Λονδίνου που δέχθηκαν βαρύτατο πλήγμα από την πανδημία. Εκεί βρίσκεται και το NHS Nightingale Hospital – δημιουργήθηκε τον Απρίλιο μέσα στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL – το οποίο είναι μια από τις πολλές προσωρινές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν σε όλον το κόσμο για την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.