Είναι πραγματικά να απορεί κανείς καμία φορά με τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική καθημερινότητα.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και αρκετό καιρό σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε μπρος την ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε δήμους ειδικά την περίοδο της πανδημίας.
Λίγες ώρες πριν έρθει στη Βουλή για ψήφιση και παραμονή του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπερθεματίζει στο μπρίφινγκ για την συγκεκριμένη ρύθμιση.
Μεταξύ άλλων όσον αφορά τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις αναφέρει: Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών προς τους Ο.Τ.Α. έως και σε 120 δόσεις με απαλλαγή των επιβαρύνσεων που υπάρχουν από το 60% έως και 100%, καθώς και η δυνατότητα 24 αντί 10 δόσεων για αναδρομικές χρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέβαλαν δήλωση διόρθωσης για αδήλωτα τετραγωνικά.
Δεν περνούν λίγες ώρες και το οικονομικό επιτελείο βάζει μπλόκο στην ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών που είναι σε συνεννόηση με το πρωθυπουργικό Γραφείο.
Δεν υπογράφουμε λένε με ένα στόμα Σταϊκούρας και Σκυλακάκης, λόγω τρόικας υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι.
Η επικοινωνιακή ζημιά, γιατί πρόκειται για ρύθμιση – ανακούφιση, είχε γίνει. Την επόμενη βέβαια ξεκίνησαν οι διαρροές πως ένας αναπληρωτής υπουργός – ποιον εννοούν; – τα μαζεύει γιατί υπάρχουν λέει φλύαροι… υπουργοί που τάζουν δόσεις.
Δεν ξέρω αν το προσέξατε… Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, σήμερα όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος στην κωμική ταινία «ο Ατσίδας».
 
Πηγή: 15minutes.gr