Μια δεύτερη, ακόμα πιο μεταδοτική, μετάλλαξη του κοροναϊού εντοπίστηκε στη Βρετανία, σύΜμφωνα με όσα αναφέρουν Βρετανικά ΜΕ.

Όπως αναφέρει το Sky News, εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις που αφορούν επαφές ανθρώπων που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης «αυτή η νέα παραλλαγή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επειδή είναι ακόμα πιο μεταδοτική και φαίνεται να έχει μεταλλαχθεί περισσότερο από την προηγούμενη μετάλλαξη που είχε ανακαλυφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Παράλληλα, δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση είναι «απίστευτα ευγνώμων στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για την αυστηρότητα της επιστήμης τους και το άνοιγμα και τη διαφάνεια με την οποία έχουν ενεργήσει σωστά όπως κάναμε όταν ανακαλύψαμε μια νέα παραλλαγή εδώ».

Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, το Ηννωμένο Βασίλειο έθεσε ήδη σε καρατίνα τα νέα αυτά κρούσματα και επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νότια Αφρική.

Παράλληλα, όποιος βρισκόταν στη Νότια Αφρική το προηγούμενο δεκαπενθήμερο και οποιοσδήποτε είναι στενή επαφή με κάποιον που ήταν στη Νότια Αφρική το τελευταίο δεκαπενθήμερο πρέπει να μπει καραντίνα αμέσως, τόνισε.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ίδια ενημέρωσης, ο Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε επέκταση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, επιπέδου 4 στην βρετανική κλίμακα.

Βάσει των ανακοινώσεων, περισσότερες περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά της Αγγλίας θα μπουν περιορισμούς Βαθμίδας 4 την επομένη των Χριστουγέννων.

Ο Ματ Χάνκοκ ξεκίνησε λέγοντας ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά και «τελειώνει σε αυτήν την εορταστική περίοδο που θα είναι πολύ διαφορετική».

«Ακριβώς όπως έχουμε εφαρμόσει ένα κλιμακωτό σύστημα, ανακαλύψαμε έναν νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού, μια μετάλλαξη που εξαπλώνεται με επικίνδυνο ρυθμό» είπε χαρακτηριστικά.