O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα, αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τους διαρκείς αστυνομικούς ελέγχους, προκειμένου να αποφευχθεί η διασποτά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Χρυσοχοΐδηςήταν σαφής και κατηγορηματικός: «Η Ελλάδα έχει λάβει από τα αυστηρότερα μέτρα. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν συνωστισμοί. Βάλαμε το lockdown στη Δυτική Αττική και κάποια στιγμή θα το άρουμε. Το χαλαρό lockdown ήταν μια επιλογή. Ολα γίνονται με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που θα είναι πολύ αυστηρό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους: «Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ρεβεγιόν ή συγκεντρώσεις στο σπίτι, θα υπάρξει καταστροφή. Και όποιος θέλει την καταστροφή, κάνει πολύ κακό. Θα υπάρξει πρόνοια για να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια», εννοώντας, φυσικά, ότι η Αστυνομία θα κάνει ελέγχους ακόμη και σε σπίτια με καταγγελίες που θα λαμβάνει.

Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Στέλιο Πέτσα, έστειλε σαφές μήνυμα ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00 και όποιος εντοπιστεί θα πληρώνει πρόστιμο.

«Απαγορεύεται η κυκλοφορία. Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία βρέθηκε στον δρόμο για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει κόπωση. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όπου υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει καταστροφή. Όποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας. Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά φέτος. Δεν είμαστε Σέρλοκ Χολμς αλλά θα κάνουμε τη δουλειά μας για να επιστρέψει το χαμόγελο. Να χαμογελάσουμε ξανά. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα».

Για τα πιο αυστηρά μέτρα που μπορεί να επιβληθούν την Πρωτοχρονιά – σε περίπτωση που τα ακραία φαινόμενα συνωστισμού δεν αποφευχθούν τα Χριστούγεννα- είπε αλίμονο αν αυτά τα μέτρα δεν εφαρμοστούν. «Το τρίτο κύμα του κορονοϊού θα είναι ολέθριο. Πρέπει να το αποφύγουμε», ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Αν αφήναμε τη Δυτική Αττική, θα πλημμύριζε με κορωνοϊό όλη η Αττική»

«Αν αφήναμε τη Δυτική Αττική χωρίς lockdown, θα πλημμύριζε με κορωνοϊό όλη η Αττική», ανέφερε συγκεκριμένα για το πιο αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στη Δυτική Αττική ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι μόλις τα κρούσματα κορονοϊού μειωθούν θα αρθεί το lockdown.

Για τη συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής και την Αστυνομία στα πανεπιστήμια

Αναφερόμενος, επίσης, στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είπε ότι δεν ήταν σωστό να εμποδιστεί η συγκέντρωση. Μιλώντας για την αστυνομική βία, υποστήριξε ότι αυτή δεν υπάρχει, καθώς τώρα υπάρχουν κάμερες και παρακολουθούνται όλα. «Θα αλλάξουμε όλο το επιχειρησιακό δόγμα της Αστυνομίας για να διαδηλώνουν οι πολίτες. Αυτές είναι οι πρωτιές στην Ευρώπη για να βοηθήσουμε το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι».

Σχετικά με τα πανεπιστήμια και το Σώμα που θα δημιουργηθεί, είπε ότι θα είναι ήπιο, θα υπάρχουν άοπλοι αστυνομικοί, που θα φορούν μια διαφορετική στολή από αυτήν που φορούν οι αστυνομικοί. «Το Σώμα θα στεγάζεται στα γραφεία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και θα έχει την εποπτεία να βεβαιώνει εγκληματικές πράξεις. Η δουλειά του Σώματος είναι η προστασία της πανεπιστημιακής περιουσίας. Θα αποτραπούν ακραία φαινόμενα στα πανεπιστήμια. Το Σώμα θα υπάγεται στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και θα μπορεί να συλλαμβάνει όταν τελείται αδίκημα». 

«Ο Χρήστος Παππάς θα συλληφθεί»

Στο ερώτημα γιατί ο Χρήστος Παππάς διαφεύγει της σύλληψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν κατηγορηματικός: «Ο Χρήστος Παππάς θα συλληφθεί. Τελεία και παύλα».