Womanitee και Fabric Republic συνεχίζουν τη συνεργασία τους υποστηρίζοντας έμπρακτα τη συμβολή της βιομηχανίας της μόδας στην κυκλική οικονομία και αποχαιρετούν το 2020 με μια πράξη φροντίδας.

Οι γυναίκες του επιχειρείν, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης οργανώνουν με τους εργαζόμενους της εταιρείας τους δράσεις ευαισθητοποίησης που περιλαμβάνουν συγκέντρωση ρουχισμού και ενημέρωση σχετικά  με τη βιομηχανία της μόδας, που αποτελεί τη 2η μολυσματική βιομηχανία μετά του πετρελαίου.

Ρούχα που δε χρησιμοποιούνται πια από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, θα μεταφερθούν στην έδρα του FABRIC REPUBLIC, του πρώτου  ολοκληρωμένου  συστήματος  διαχείρισης  πλεονάζοντος  ενδύματος, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι εκεί, μετά τη συλλογή, τη διαλογή, τον καθαρισμό, την απολύμανση και την κατηγοριοποίηση των ενδυμάτων από εργαζόμενους και εθελοντές του FABRIC REPUBLIC, θα γίνει η συσκευασία/ αποθήκευση τους. Το επόμενο βήμα θα είναι η διανομή, σε συνεργασία με 70 κοινωφελείς οργανισμούς, ενδυμάτων και υποδημάτων σε ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη.

  • Η βιομηχανία της μόδας είναι η 2η μεγαλύτερη μολυσματική βιομηχανία μετά τη βιομηχανία πετρελαίου
  • 60% περισσότερα ρούχα αγοράζει ο μέσος καταναλωτής σε σχέση με 15 χρόνια πριν
  • 8000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται για πρώτες ύλες και μικροβιοκτόνα στις καλλιέργιες βαμβακιο

Λίγα λόγια για το Womanitee

Womanitee ονομάζονται τα πρώτα κέντρα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα!  Είναι μία πρωτοβουλία της  APSON CSR  που σε συνεργασία με την AMKE  IASIS, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους φορείς της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στοχεύουν να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν τις γυναίκες στο επιχειρείν σε όλη την Ελλάδα.

Φέρουν την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της ΚΕΔΕ.

Το Womanitee σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την APSON CSR ως μεθοδολογία Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα προκειμένου να ενσωματωθούν στη στρατηγική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ εστιάζοντας σε SDG 8, SDG 9, SDG 11, SDG 17, SDG 5, SDG4.