Τη ζωή ενός μωρού ελέφαντα κατάφερε να σώσει ο Mana Srivate, ένας διασώστης από την Ταϊλάνδη, όταν είδε το μικρό ζώο χτυπημένο από μηχανή σε δρόμο της ανατολικής επαρχίας Τσανταμπούρι.

Ο Mana, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας την περασμένη Κυριακή, επενέβη, σύμφωνα με το Reuters αμέσως για να κάνει τεχνητή αναπνοή στο ελεφαντάκι και το βίντεο από τις προσπάθειες έχει γίνει ήδη viral. «Είναι στο ένστικτό μου να σώζω ζωές, αλλά ανησυχούσα όλη την ώρα γιατί άκουγα την μητέρα και τους άλλους ελέφαντες να φωνάζουν το μωρό. Υπέθεσα το πού θα βρίσκεται η καρδιά του ελέφαντα με βάση την ανθρώπινη ανατομία και ένα βίντεο που είδα στο ίντερνετ. Όταν το μωρό άρχισε να κινείται, σχεδόν έκλαιγα, είπε στο Reuters ο διασώστης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου, πρόσθεσε ότι το ελεφαντάκι σηκώθηκε μετά από περίπου 10 λεπτά και μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία για θεραπεία.

Λίγα μέτρα πιο μπροστά, συνάδελφοι του διασώστη παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο οδηγό της μηχανής, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.