Mustang με τετρακίνηση; Και όμως δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε κάτι τέτοιο. Παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό μοντέλο έχει χτίσει μέρος του μύθου του στην πίσω κίνηση, είναι πιθανό στο σχετικά κοντινό μέλλον να δούμε και τον μπροστά άξονα να αναλαμβάνει μέρος της κίνησης.
Κουβέντες και φήμες για Mustang με τετρακίνηση έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πιθανότητες είναι τόσο αυξημένες.
Από τη μία, οι αγοραστές στα βορειότερα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στον Καναδά, θα επέλεγαν εύκολα μία τετρακίνητη έκδοση. Γενικότερα η κίνηση σε όλους τους τροχούς είναι ένα χαρακτηριστικό που προτιμάται σε αυτές τις περιοχές.
Από την άλλη, η Ford είδε πως όταν η Dodge δημιούργησε μία έκδοση του Challenger με κίνηση σε όλους τους τροχούς, οι πωλήσεις του μοντέλου σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο. Φυσικά η μπλε οβάλ εταιρία θα ήθελε και η ίδια μια ανάλογη εξέλιξη για το δικό της μοντέλο.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η στροφή της αυτοκίνησης προς τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα. Θεωρείται δεδομένο ότι η επόμενη γενιά Mustang θα έχει και μία υβριδική εκδοχή. Με αυτό το κινητήριο σύνολο, λοιπόν, γίνεται ακόμα πιθανότερη η ύπαρξη τετρακίνησης. Άλλωστε, δεν θα απαιτείτο κάποιος πολύπλοκος μηχανισμός που θα έστελνε τη δύναμη του μοτέρ μπροστά. Απλά ο ηλεκτροκινητήρας θα αναλάβει τον μπροστά άξονα.
Τέλος, η τρέχουσα γενιά χρησιμοποιεί μία ειδικά ανεπτυγμένη πλατφόρμα. Στην επόμενη γενιά, όμως, η πλατφόρμα θα είναι κοινή και με άλλα μοντέλα, κυρίως SUV.