Με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 γνωστοποιεί πως θα απέχει από την ψήφιση της τροπολογίας του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει το εθνικό σχέδιο για τον εμβολιασμό, την κορωνίδα υποτίθεται της πολιτικής της για την πανδημία, στο παρα πέντε της ολοκλήρωσης ψήφισης νομοσχεδίου «σκούπα» του Υπουργείου Υγείας, σε τροπολογία με 22 άρθρα, εκ των οποίων μάλιστα τα 12 τελευταία είναι άσχετα με το πρόγραμμα εμβολιασμού» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνει πως θα μπορούσε η κυβέρνηση να συμπεριλάβει το σχέδιο, το οποίο αποτελεί ένα μίνι νομοσχέδιο από μόνο του, όπως υποστηρίζει το ΜέΡΑ25, στο εν λόγω κατεπείγον νομοσχέδιο, αλλά επέλεξε να το φέρει την τελευταία στιγμή, λειτουργώντας εκβιαστικά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που είναι αδύνατο να το διαβάσουν και να τοποθετηθούν με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, τονίζει. 

«Αρνούμαστε να κάνουμε τους κομπάρσους στο επικοινωνιακό σόου μιας κυβέρνησης που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και τον εμβολιασμό ως μέσο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε μια τακτική που καταρρακώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην Πολιτεία. Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εγκαταλείψουμε στην προχειρότητα, την ανευθυνότητα, και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.