Από σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», μεταφέρθηκε και κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ το γεγονός της μεταγωγής του οφείλεται στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή κι αφορά την κατάργηση του δικαιώματος μεταγωγής των καταδικασμένων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές της χώρας.

Από τον Αύγουστο του 2018 κρατείτο στις φυλακές Κασσαβέτειας στον Βόλο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπονται αλλαγές αναφορικά με τη διαδικασία μεταγωγής στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, που κατά καιρούς θεωρείται προνομιακός χώρος έκτισης ποινής.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 οι κρατούμενοι που παρουσιάζουν έντονα προβλήματα ψυχικής υγείας εισάγονται αρχικά στο αναρρωτήριο της φυλακής κι εφόσον η κατάστασή τους το επιβάλλει, με γνωμάτευση του γιατρού της φυλακής, μετάγονται σε ψυχιατρική μονάδα του κοντινότερου νοσοκομείου.

Αν κριθεί αναγκαία η μεταφορά τους σε ψυχιατρείο αυτό γίνεται μόνο μετά από γνωμάτευση του διευθυντή του νοσοκομείου και για μέγιστο διάστημα ενός μήνα.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται επίσης αυστηροποίηση στη χορήγηση  αδειών, κυρίως για άτομα με βαριές ποινές καθώς προϋπόθεση για χορήγηση άδειας σε κρατουμένους με καταδίκη άνω των δέκα ετών είναι να έχουν εκτίσει τα δύο πέμπτα της  ποινής τους αντί του ενός πέμπτου, που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ αντίστοιχα οι ισοβίτες θα πρέπει να έχουν εκτίσει 12 χρόνια αντί 8.