Πυρά κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, προσωπικά εξαπέλησε η υπεύθυνη κοινοβουλευτικού τομέα εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής.

Η Ευαγγελία Λιακούλη επιτέθηκε στον Τάκη Θεοδωρικάκο σημειώνοντας πως ο υπουργός έχασε την ψυχραιμία του στη συζήτηση για την τροποποίηση του «νόμου Πεπονή».

«Επιχείρησε να εμφανίσει αυτή τη συγκλονιστική και εμβληματική πολιτική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, που άλλαξε ριζικά τη δημόσια διοίκηση, ως αντικείμενο μιας νέας, δήθεν δικής του μεταρρύθμισης, με σκοπό να «κλέψει» λίγη από τη λάμψη του αείμνηστου Αναστάσιου Πεπονή και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που εμπνεύστηκε, τόλμησε και υλοποίησε, αυτή την κομβικής σημασίας, αλλαγή» δήλωσε η κα Λιακούλη κι έκανε λόγο για ψευδεπίγραφους τίτλους και πολιτικές προσποιήσεις από πλευράς Θεοδωρικάκου.

Ευαγγελία Λιακούλη: Καλοδεχούμενα τα πυρά του , καθώς είναι…άσφαιρα!

Για «άσφαιρα πυρά» έκανε λόγο η υπεύθυνη κοινοβουλευτικού τομέα εσωτερικών του ΚΙΝ.ΑΛ. καθώς ο νόμος Πεπονή ψηφισμένος το 1994, αποτέλεσε ένα τεράστιο άλμα στο μέλλον.

Ο «νόμος Πεπονή» επεσήμανε η Ευαγγελία Λιακούλη, έχει καταγραφεί στην Ιστορία, αλλά και στη συνείδηση κάθε πολίτη και όσο κι αν προσπαθήσει ο κ Θεοδωρικάκος, όσο κι αν διαγκωνιστεί, δεν μπορεί να μπει στο «κάδρο» των μεταρρυθμιστών.

Τόνισε τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τον νόμο καθώς ήταν πάντα κλειστή, φοβική και μικρή, σε σχέση με το μέγεθος των καιρών, τις απαιτήσεις της εποχής και τους οραματικούς στόχους μιας δημοκρατικής κοινωνίας που εξελίσσεται και προχωρά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Τα ίδια έκανε σε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση που έφερε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα, από την κατάργηση της χωροφυλακής και των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων, μέχρι την ίδρυση του ΕΣΥ και την θεσμική κατοχύρωση της αιρετής αυτοδιοίκησης» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας «Τώρα επιχειρεί και πάλι με διάφορα τερτίπια, να αλλοιώσει το «νόμο Πεπονή» , με «τεστ προσωπικότητας», συνεντεύξεις , με «αξιολογήσεις» και επιτροπές που συστήνει η ίδια, ώστε να περάσει από την πίσω πόρτα τα ρουσφέτια της. Είμαστε εδώ και τους περιμένουμε.Η Ιστορία έταξε σε εμάς, εκτός από τον ρόλο του μεταρρυθμιστή και τον ρόλο του θεσμικού εγγυητή και θεματοφύλακα, των μεγάλων κεκτημένων της Πατρίδας και του Λαού της» δήλωσε με νόημα κλείνοντας την τοποθέτησή της.