Η WIND ξεκινά τη λειτουργία του 5G  δικτύου της ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας. Η λειτουργία του δικτύου ξεκίνησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με την πληθυσμιακή κάλυψη να ξεπερνά το 60% κατά τη διάρκεια της πρώτης τριετίας.

Πρόσβαση στο δίκτυο WIND 5G μπορούν να έχουν όλοι οι συνδρομητές WIND , ιδιώτες κι επιχειρήσεις,  χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσύνδεση, καρτοκινητή). Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G συσκευή που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο WIND, όπως το Xiaomi Mi 10T, το Xiaomi Mi10T Pro, το Xiaomi Mi10T Lite, το Huawei P40 DS και το  Huawei P40 Pro DS. Eνώ σύντομα θα προστεθούν ακόμα περισσότερες όπως το Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, το Samsung Galaxy S20 Ultra και άλλες.

Έτσι οι συνδρομητές θα μπορούν να ζουν την εμπειρία των μέγιστων ταχυτήτων που σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps.

Η WIND ως στρατηγικός επενδυτής σε υποδομές νέας γενιάς συνεχίζει να εξελίσσει το δίκτυο κινητής της στην Ελλάδα για να προσφέρει στους συνδρομητές της υπηρεσίες 5ης γενιάς, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

«Ενεργοποιήσαμε το 5G δίκτυό μας συμμετέχοντας ενεργά στο ψηφιακό μέλλον της πατρίδας μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στηρίζουμε δυναμικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μέσα από τις επενδύσεις μας σε δίκτυα νέας γενιάς και σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές, προσφέροντας  στους συνδρομητές μας τις καλύτερες υπηρεσίες επικοινωνίας.», δήλωσε ο Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND.

Με την έναρξη λειτουργίας του WIND 5G, η Ελλάδα γίνεται από τις πρωτοπόρες χώρες παγκοσμίως που διαθέτουν δίκτυο 5ης γενιάς. Οι ασύλληπτες ταχύτητες που φέρνει το 5G και ο πολύ μικρότερος χρόνος απόκρισης, ανοίγουν νέους δρόμους για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εφαρμογών και υπηρεσιών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, θα αναβαθμίσουν την επιχειρηματικότητα και θα μετασχηματίσουν την ελληνική οικονομία.

Μάθετε περισσότερα εδώ