Την ώρα που οι επιστήμονες εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την οδηγία της κυβέρνησης να παραστούν έως 9 άτομα από δύο οικογένειες το πολύ στα εορταστικά ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, προχώρησε σε μία… ενδιαφέρουσα πρόταση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κ. Ασημακοπούλου πρότεινε στους καλεσμένους να υποβάλλονται σε rapid test για τον κορωνοϊό, πριν προσέλθουν στα εορταστικά τραπέζια.

Ωστόσο, οφείλουμε να θυμίσουμε στην κ. Ασημακοπούλου, ότι τα τεστ για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν συνταγογραφούνται. Μετά το πλαφόν που ορίστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η τιμή του rapid test διαμορφώνεται στα 20 ευρώ. Αρχικά το πλαφόν είχε οριστεί στα 10 ευρώ, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις γιατρών και διαγωνιστικών κέντρων, αυξήθηκε στα 20 ευρώ.

Πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης που συνεπάγεται μία τέτοια πρόταση για τις οικογένειες, αμφίβολο είναι και το υγειονομικό όφελος, καθώς είναι μάλλον πρακτικά αδύνατον να υποβληθούν οι πολίτες σε rapid test λίγες ώρες πριν την παρουσία τους σε κάποια οικογενειακή συγκέντρωση, εν μέσω εορτών.