Ισχυρή χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ

Στα λευκά η Νέα Υόρκη

Μια ισχυρή χιονοθύελλα πλήττει τμήματα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ με περισσότερους από 60 εκατομμύρια ανθρώπους να επηρεάζονται από τη χειμερινή καταιγίδα.

Προειδοποιήσεις έχει εκδόσει η Εθνική Υπηρεσία Καιρού (NWS) για επικίνδυνες ή και αδύνατες συνθήκες ταξιδιού και μεμονωμένα προβλήματα στην παροχή ρεύματος στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Η καταιγίδα αναμένεται να επεκταθεί από το Κολοράντο έως το Μέιν ενώ υπάρχουν ήδη προειδοποιήσεις σε 14 πολιτείες καθώς σε κάποια τμήματα προβλέπεται πως το ύψος του χιονιού θα φθάσει ακόμη και τα 60 εκατοστά.

Πάντως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, περισσότερο χιόνι προβλέπεται να πέσει μετά την Τετάρτη το απόγευμα.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Πενσιλβάνια μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στον Interstate 80 στο Clinton County. Η αστυνομία είπε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην καραμπόλα, στην οποία ενεπλάκησαν 30-60 οχήματα.

Στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο προειδοποίησε ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στην πόλη εδώ και πολλά χρόνια και ζήτησε από τους κατοίκους «να πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις».

Τα σχολεία σε ολόκληρη την πόλη έχουν ήδη περάσει σε τηλεκπαίδευση και τα πορθμεία στην πόλη έχουν σταματήσει να λειτουργούν ενώ εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες έχουν ανασταλεί στα βορειοανατολικά.

Αξιωματούχοι λένε ότι παρακολουθούν τυχόν πιθανές επιπτώσεις της καταιγίδας στην παράδοση του εμβολίου της Pfizer / BioNTech στα νοσοκομεία. Ο Bob Oravec, μετεωρολόγος της Weather Service δήλωσε στους New York Times: «Η χιονοθύελλα θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στα ταξίδια. Θα είναι ένα ζήτημα, αλλά δεν πρόκειται να είναι ένα γεγονός που θα κρατήσει πολύ».

Exit mobile version