Τεράστια επιχείρηση έχει σχεδιάσει αστυνομία, πυροσβεστική και στρατός για τη μεταφορά και φύλαξη του εμβολίου για τον κορωνοϊό από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διανομή του στη χώρα μας.

Η «Ελευθερία», αυτό το όνομα δόθηκε στην επιχείρηση, έχει ως σκοπό την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας και την ασφαλή μεταφορά και περιφρούρηση του εμβολίου.

Στρατηγείο της επιχείρησης θα είναι το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ.

3.000 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή μεταφορά του κι επτά τα σημεία φύλαξης του εμβολίου κι αργότερα θα διπλασιαστούν.

Κεντρικά σημεία θα βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν κι οι υπόλοιπες περιοχές.

Οι χώροι όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια θα περιφρουρούνται επί 24ώρου βάσεως ενώ αυτοκινητοπομπή θα τα μεταφέρει στα εμβολιαστικά κέντρα.

Τα φορτηγά ψυγεία, τα οποία θα μεταφέρουν τα εμβόλια στις αποθήκες, θα συνοδεύονται από περιπολικά της αστυνομίας και μηχανές άμεσης δράσης, ενώ επίσης με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

Η αστυνομία θα βρίσκεται και στα περίπου 750 κτίρια μέσα στα οποία θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.