Σε νέα μεγάλη επένδυση προχώρησε η COSMOTE, προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων σε επιπλέον φασματικές περιοχές που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει πλήρως τις απεριόριστες δυνατότητες του δικτύου 5G.

Το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η εταιρεία για το νέο φάσμα που απέκτησε μέσω της δημοπρασίαςπου διενήργησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ανέρχεται σε 123 εκατ.ευρώ. Το κόστος αυτό είναι επιπλέον των επενδύσεων ύψους 2 δισ. ευρώ που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕστην Ελλάδα την τρέχουσα τετραετία, κυρίως για δίκτυα Νέας Γενιάς, σταθερής και κινητής.

ΗCOSMOTE θα καταβάλλει το σύνολο του ποσού εντός του τρέχοντος έτους. Αναλυτικά, η COSMOTE κατοχύρωσε: 2 φασματικά τμήματα συνολικού εύρους 2×10 MHz στη ζώνη συχνοτήτων των 700MHz αντίσυνολικού τιμήματος 50,6 εκατ. ευρώ. 4 φασματικά τμήματα συνολικού εύρους 2×20 MHz στη ζώνη συχνοτήτων των 2GHz αντίσυνολικού τιμήματος 35,3 εκατ. ευρώ. 15 φασματικά τμήματα συνολικού εύρους 150 MHz στη ζώνη συχνοτήτων των 3,4-3,8GHz αντίσυνολικού τιμήματος 30,7 εκατ. ευρώ. 2 φασματικά τμήματα συνολικού εύρους 400 MHz στη ζώνη συχνοτήτων των 26 GHz αντίσυνολικού τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ