Ηρακλής, Παρασκευή και Αντρέας ήταν η τελική τριάδα του φετινού διαγωνισμού μόδας με τον Ηρακλή να αναδεικνύεται νικητής με διαφορά. Δεύτερη στην κατάταξη, σύμφωνα με τις ψήφους, ήταν η Παρασκευή και τρίτος ο Αντρέας.

50.000 ευρώ, διετές συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Models στο Λονδίνο, ένα αυτοκίνητο και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ στον νικητή.

https://www.youtube.com/watch?v=fHzsX_znaz0

Ο τελικός ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της Τρίτης με το μαγνητοσκοπημένο κομμάτι και τελείωσε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα με ζωντανή μετάδοση.

Οι τρεις υποψήφιοι που πέρασαν στην τελική φάση, αφού λίγο πριν «έβγαλαν» εκτός παιχνιδιού τον Αιμιλιάνο, κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία διπλή φωτογράφιση στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Το κόνσεπτ των δύο σετ ήταν αφενός ένα «κόκκινο χαλί» στο οποίο τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν ως διάσημοι αστέρες και αφετέρου ένα πολυτελές blue party.

Την φωτογράφιση ανέλαβε ο Δημήτρης Σκουλός.

Στο πρώτο σετ τα μοντέλα πλαισίωσαν η Βίκυ Καγιά και ο coach Γιώργος Καράβας ενώ στο δεύτερο πλατό, άνδρες και γυναίκες μοντέλα αγκάλιασαν τους διαγωνιζόμενους στο μπλε πάρτι.

 

Η βαθμολογία για την πρώτη φωτογράφιση παρουσιάστηκε στο παλαιότερο, και μαγνητοσκοπημένο κομμάτι της εκπομπής, με τον Ηρακλή Τσουζίνοφ να παίρνει το προβάδισμα με 39 βαθμούς.

Στη συνέχεια, με την φωτογραφία του Blue Party, ο Ηρακλής Τσουζίνοφ διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του πετυχαίνοντας το «απόλυτο» 40 που τον ανέβασε στους 79 βαθμούς.

 

Μετά από ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού που σύμφωνα με την Βίκυ Καγιά έσπασε «κάθε ρεκόρ» του συγκεκριμένου σόου χωρίς αυτή τη φορά να καταρρεύσει το σύστημα.

Ο Αντρέας Αθανασόπουλος έλαβε από το κοινό 12,8 βαθμούς και με 84,8 βαθμούς κατατάχτηκε τρίτος. Η Παρασκευή Κερασιώτη ήρθε δεύτερη με 87 βαθμούς και ο μεγάλος νικητής «σκαρφάλωσε» στους 95,2% .