Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην βόλτα που έκανε ο πρωθυπουργός στην Πάρνηθα στην αρχή του Δεκέμβρη εν μέσω lockdown επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ατολμία κι έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στον ίδιο τον ελληνικό λαό.

«Σπάσατε το lockdown. Ακόμη και τότε δεν σκεφτήκατε να ζητήσετε μία συγγνώμη για αυτό το μικρό. Να πέιτε πως μία φορά αναλαμβάνω την ευθύνη ως πρωθυπουργός. Να έχετε το θάρρος να βγείτε και να πείτε έκανα λάθος.»

Ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο θέμα του lockdown. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο πρωθυπουργός έτρεχε πίσω από καναλάρχες για να ζητήσει να μην βγουν οι φωτογραφίες από τη βόλτα του στην Πάρνηθα.

«Από τη μια λέγατε η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα και μια εβδομάδα μετά είπατε πως κάνατε μια ανεμελιά, γι’αυτό ασκώ κριτική, πολιτική κριτική» ανέφερε σε έντονο ύφος ο Αλέξης Τσίπρας.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και λιανεμπόριο.

«Είστε κυβέρνηση που ευνοείτε τις μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως το 1/4 του τραπεζικού δανεισμού πηγαίνει υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Δηλαδή το 80% των χρημάτων του τραπεζικού δανεισμού πάει στο 10% των επιχειρήσεων» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Απαξιώνετε τις κοινωνικές δομές και το κοινωνικό κράτος, κυριε πρωθυπουργε»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη διαχείριση του κράτους απο τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Έκανε λόγο για εμμονική τακτική και για ιδεοληψία και την κατηγόρησε πως ασκεί πολιτική απαξίωσης για τις δημόσιες δομές και το κοινωνικό κράτος.

«Δεν ενισχύσατε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι εποχικά εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μισθωτοί. Κάνετε λόγο για προϋπολογισμό στον οποίον προβλεπετε αύξηση 3,5 δισ ευρώ από τη φορολόγηση. Πώς γίνεται να φορολογήσετε μια κοινωνία καταχρεωμένη;» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλης απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό ασκώντας σκληρή κριτική για μία σειρά κοινωνικών ζητημάτων.